Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Ministerul Energiei, condus de liberalul Sebastian Burduja, îi propune pe Dumitru Chiriţă, fostul şef al ANRE, şi pe Dragoş Roibu, şeful de cabinet al ministrului, în Consiliul de Administraţie al Electrica

Bursă: Ministerul Energiei, condus de liberalul...

Autor: Liviu Popescu

27.12.2023, 18:03 177

Statul român, prin Ministerul Energiei, condus de liberalul Sebastian Burduja, are noi propuneri pentru Consiliul de Administraţie al furnizorului de energie electrică Electrica (simbol bursier EL) în cadrul Alegerilor din 26 ianuarie 2024.

Astfel statul îi propune în CA pe Dumitru Chiriţ, fost preşedinte al Autoritţii Naţionale de Reglementare a Energiei (ANRE) şi pe Dragoş {tefan Roibu, şeful de cabinet al ministrului. Sunt singurele propuneri pe care le face statul român, potrivit listei de 13 nume care include atât administratorii înscrişi de drept (vechea echipă) cât şi propunerile iniţiale.

n prezent CA Electrica este condus de Iulian Cristian Bosoancă. CA-ul are 7 administratori.

“Remuneraţia membrilor CA are drept piloni principali o remuneraţie lunară fixă şi indemnizaţie pentru participarea în cadrul şedinţelor (Consiliului de Administraţie şi comitetelor sale), după cum urmează: i. Remuneraţia lunară fixă este diferenţiată între Preşedinte şi membrii CA, respectiv 4.985 EUR brut, pentru Preşedintele CA, şi 3.630 EUR brut, pentru membrii CA; ii. Indemnizaţia de participare la şedinţele CA şi ale comitetelor consultative, diferenţiată pentru membrii CA/comitetelor şi pentru preşedinţii comitetelor, respectiv 1.200 EUR brut, pentru membrii CA/comitetelor, si 1.445 EUR brut, pentru preşedinţii comitetelor. Numărul anual de şedinţe pentru care urmează a fi acordată indemnizaţia este limitat la 12, în cazul CA, şi la 6 şedinţe, pentru fiecare comitet în parte”.

Electrica are o capitalizare bursieră de aproape 4 mld. lei. Statul român, prin ministerul energiei, are o deţinere de 48,8% din companie. n 2023 acţiunile EL au urcat cu 40% pe tranzacţii de 245 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO