Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Meta Management Team cheamă Meta Estate Trust în judecată şi cere daune de 23,7 mil. lei reprezentând 30% din valoarea holdingului imobiliar. Meta Estate Trust numeşte un nou preşedinte

Bursă. Meta Management Team cheamă Meta Estate Trust...

Autor: Tibi Oprea

31.01.2024, 12:34 1065

Holdingul imobiliar Meta Estate Trust (simbol bursier MET) a anunţat miercuri seară la Bursa de Valori Bucureşti că Meta Management Team, fost administrator, a formulat o cerere de chemare în judecată pe rolul Tribunalului Bucureşti într-un dosar care constată încetarea anticipată a contractului de management în urma deciziei acţionarilor.

Astfel, Meta Management Team cere ca Meta Estate Trust să plătească suma de 23,7 mil. lei reprezentând 30% din valoarea holdingului şi cheltuielile de judecată aferente.

„Noul Consiliu de Administraţie al Meta Estate Trust SA, al cărui mandat a început la data de 27 ianuarie 2024, are ca prioritate rezolvare acestui litigiu. Membrii Consiliului de Administraţie au primit mandat în acest sens din partea acţionarilor şi sunt pe deplin pregătiţi pentru acest demers. Aceştia vor căuta cea mai bună soluţie de rezolvare, care protejează investiţia acţionarilor şi şi-au exprimat încrederea în succesul demersului început astăzi”, scrie Meta Estate Trust.

În cadrul primei întâlniri a noului CA au fost decise primele etape de acţiune. A fost aleasă casă de avocatură care va reprezenta compania, a fost iniţiată analiza pe fondul contractului din momentul încheierii acestuia între MMT şi MET pentru a putea identifica dacă a fost oneros pentru companie şi acţionari şi a fost demarată explorarea scenariilor de gestionare, pe cale amiabilă sau în justiţie.

Anterior, ZF a cerut clarificări cu privire la statusul conflictului dintre cele două entităţi. „Noul CA al Meta Estate Trust îşi va începe mandatul în data de 27 ianuarie şi are rol de gestionare strategică a companiei pentru următorii patru ani. Mai mult, acesta a fost desemnat de Adunarea Generală a Acţionarilor din luna decembrie 2023 să analizeze situaţia contractului de management şi dintre opţiunile posibile să o identifice pe cea mai potrivită. Indiferent de cum vor evolua lucrurile, compania stă pe baze solide şi are perspective de creştere“, a răspuns Alexandru Bonea, CEO al companiei.

În acelaşi timp, Meta Estate Trust a publicat la bursă un alt raport prin care anunţă numirea unui nou preşedinte al consiliului de administraţie.

„Membrii Consiliului, si anume: Dna. Ilinca von Derenthall, Dl. Dumitru-Daniel Popa, Dl. Alexandru Voicu, societatea Cert Master Standard S.R.L., prin reprezentant permanent, Dl. Laurenţiu Mihai Dinu si societatea Adivi Estate S.R.L., prin reprezentant permanent, Dl. Adrian Vasile Viman, au votat numirea ca Presedinte al Consiliului de Administratie al MET, societatea Cert Master Standard S.R.L., prin reprezentant permanent dl Laurenţiu Mihai Dinu”, scrie societatea.

Meta Estate Trust are 70,6 mil. lei capitalizare, iar cel mai mare acţionar este Adrian Vasile Viman, cu o participaţie de 14% din capitalul social. Acţiunile MET înregistrează o scădere de 7,9% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 17,3 mil. lei, arată datele BVB.

Holdingul a încheiat primele nouă luni din 2023 cu venituri totale de 15 mil. lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, în timp ce profitul net a urcat la 7 mil. lei, un avans de 90%, arată datele din raportul financiar trimestrial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO