Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Maghiarii de la Concorde retrogradează ratingul acordat acţiunilor BRD SocGen la „neutru“. Preţ-ţintă cu randament potenţial de 1%

Bursă. Maghiarii de la Concorde retrogradează ratingul...

Autor: Eduard Ivanovici

19.02.2024, 07:22 3917

Compania de brokeraj Concorde Securities, cu sediul la Budapesta, a redus ratingul acordat acţiunilor BRD – Groupe Société Générale (simbol bursier BRD), a treia bancă de pe piaţa locală în funcţie de active, de la „acumulare“ la „neutru“, conform unui raport de analiză publicat pe platforma BVB Research.

Pentru următoarele 12 luni, analiştii văd un preţ-ţintă de 18,4 lei pe acţiune, ceea ce implică un potenţial de creştere de 1,1% în funcţie de preţul de tranzacţionare de 18,2 lei pe unitate de la BVB.

„Deşi dobânda de referinţă din România urmează să scadă  sub 6% în România anul acesta, veniturile nete din dobânzi pot fi mai mari faţă de 2023 pe fondul unor volume remarcabile, iar reevaluarea preţu­rilor ar putea fi mai lentă în ceea ce priveşte activele“, reiese din raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO