Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Investitorii au plasat ordine de vânzare de doar 60 mil. lei până la mijlocul celei mai mari oferte de răscumpărare derulată de Fondul Proprietatea la BVB, de 1 mld. Lei

Marcel Murgoci, Estinvest: Oricum, subscrierile în cadrul ofertei sunt revocabile şi în aceste condiţii doar în ultimele zile putem să avem o imagine mai clară asupra gradului de subscriere.

Marcel Murgoci, Estinvest: Oricum, subscrierile în cadrul ofertei sunt revocabile şi în aceste condiţii doar în ultimele zile putem să avem o imagine mai clară asupra gradului de subscriere.

Autor: Liviu Popescu

15.11.2023, 07:00 1812

Pe 14 noiembrie ordinele de vânzare lansate de investitori au spart pragul de 100 de milioane de acţiuni  Oferta a început pe 31 octombrie  şi este programată a se încheia pe 5 decembrie la ora 12:00 Fondul Proprietatea vrea să-şi răscumpere 1,67 miliarde de acţiuni într-o ofertă pentru care subscrierile sunt revocabile ♦ Sunt acceptate doar acţiuni FP decontate.

Investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti au lansat ordine de vânzare de doar 60 de milioane de lei la jumătatea intervalului de derulare a celei mai mari oferte de răscumpărare de acţiuni din istoria Bursei de Valori, adică 6% din oferta cu un potenţial de 1 mld. lei, arată calculele realizate de Ziarul Financiar.

Astfel, cu 11 şedinţe scurse de la debutul din 31 octombrie şi cu încă 13 rămase până la închiderea de la ora 12:00 din 5 decembrie ( pe 30 noiembrie şi pe 1 decembrie Bursa de Valori este închisă) oferta de răscumpărare de acţiuni prin care Fondul Proprietatea vrea să cumpere 1,67 miliarde de acţiuni de la investitori cu premium faţă de preţul de tranzacţionare, a strâns ordine de vânzare a circa 100 de milioane de acţiuni. Mai jos, explicaţiile brokerilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO