Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Industria de asset management din România ajunge la un număr istoric de peste 600.000 de investitori în fonduri de investiţii

Bursă. Industria de asset management din România ajunge...

Autor: Tibi Oprea

15.03.2024, 07:00 745

Industria de asset management din România a depăşit la începutul acestui an pragul de 600.000 de investitori, un nou maxim istoric pentru industrie care confirmă evoluţia ascendentă din ultimii ani. Mai mult de 15.000 de români au ales să economisească inteligent şi să devină investitori în fondurile de investiţii din România chiar în prima lună din 2024.

Cum a ajuns piaţa de capital şi, implicit, fondurile de investiţii la performanţe spectaculoase în 2023, care sunt perspectivele, dar şi care sunt primii paşi pe care trebuie să-i parcurgă un tânăr interesat să devină investitor sunt câteva dintre principalele teme abordate ieri, în prima dezbatere BVB-AAF din acest an găzduită de Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti.

„Datele arată că la finalul anului 2023 piaţa locală a atins nivelul de 600.000 de investitori în fonduri şi, surprinzător, prima lună din an a adăugat şi ea un plus de 15.000. Dacă cineva se întreabă de ce creşte numărul celor care aleg să investească în fonduri, un răspuns ar putea fi legat de randamentele înregistrate în ultimul an, un altul ar fi accesibilitatea pe care românii încep să o conştientizeze, iar un altul, extrem de important şi el, decizia tot mai multora de a economisi inteligent“, a spus Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO