Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti scade luni cu 0,35%. Acţiunile TTS, minus 5,6%. Aquila, FP, TeraPlast şi OMV Petrom, scăderi de peste 1%

Bursă. Indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti...

Autor: Tibi Oprea

11.03.2024, 18:37 913

Bursa de la Bucureşti a ricoşat din maxim în şedinţa de tranzacţionare de luni, în contextul în care indicele principal BET a avut o scădere de 0,3% pe fondul deprecierii acţiunilor Transport Trade Services cu 5,6%, Aquila Part Prod Com cu 1,7%, Fondul Proprietatea cu 1,3%, TeraPlast cu 1,2% şi OMV Petrom cu 1,1%.

Datele agregate de ZF de la BVB arată că două acţiuni au rămas la acelaşi preţ, iar alte şase au fost pe plus, cel mai mare avans avându-l Electrica (1,3%). Toţi indicia bursieri au fost pe minus, cel mai abrupt declin avându-l BETAeRO (minus 0,9%).

Tranzacţiile totale s-au ridicat la puţin peste 51 mil. lei, la jumătate faţă de media zilnică de tranzacţionare de 110 mil. lei, iar cele mai lichide acţiuni au fost Banca Transilvania (9,5 mil. lei), OMV Petrom (7,4 mil. lei) şi TTS (5,1 mil. lei).

De la începutul anului, indicele BET are un avans de 5,7%, indicele dividendelor BET-TR are plus 6,1%, iar BETAeRO înregistrează o creştere de 9,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO