Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Incertrans Bucureşti, Duplex Făgăraş şi Transporturi Auto Giuleşti, cele mai bune evoluţii de pe piaţa AeRO de la începutul anului. Deşi s-au apreciat cu 404%, cu 323% şi cu 315%, dinamica acţiunilor nu este dublată de rulaje pe măsură

Bursă: Incertrans Bucureşti, Duplex Făgăraş şi...

Autor: Tibi Oprea

13.07.2022, 07:22 259

Incertrans Bucureşti (INCT), Duplex Făgăraş (DUPX) şi Transporturi Auto Giuleşti (TRGI) au înregistrat cele mai mari creşteri de la începutul anului din rândul companiilor listate pe segmentul secundar AeRO al Bursei de Valori Bucureşti, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Astfel, acţiunile Institutului de Cercertări în Transporturi (Incertrans) din Bucureşti a înre­gistrat un avans de 404% în 2022, respectiv o creştere de peste cinci ori a valorii, la preţul de 2,9 lei pe unitate, dinamică înregistrată însă pe fondul unui rulaj de tranzacţionare de numai 5.500 de lei. Acţiunile INCT au aceleaşi dinamică şi rulaj şi în ultimul an. Emitentul are 3,45 mil. lei capita­lizare şi este controlat în proporţie de 64,5% de statul român, prin Minsterul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. SIF Muntenia deţine 22,8% din capitalul social, potrivit datelor BVB.

Compania de construcţii şi instalaţii Duplex din Făgăraş are un avans de 323% al acţiunilor de la începutul anului, adică o creştere de peste patru ori a valorii, la 148 de lei pe unitate, pe fondul unor tranzacţii de doar 1.670 de lei. Acţiunile DUPX au în ultimul an un plus de 825%, pe fondul unui rulaj similar. Societatea are 18 mil. lei capitalizare şi este controlată în pro­porţie de 51,43% de Ana Andro­nescu, în timp ce SIF Transilvania are o participaţie de 26,87%, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO