Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Holdingul imobiliar Meta Estate Trust anunţă exit-ul din proiectul Mobexpert Homes, din care a încasat 6,7 mil. lei, şi achiziţia unei companii pentru 1,3 mil. euro

Foto: Alexandru Bonea, cofondator şi CEO în cadrul Meta Estate

Foto: Alexandru Bonea, cofondator şi CEO în cadrul Meta Estate

Autor: Eduard Ivanovici

19.03.2024, 11:13 2667

Meta Estate Trust, holding din sectorul imobiliar listat la Bursă sub simbolul MET, a informat marţi piaţa de capital cu privire la semnarea unei promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare pentru ultimul imobil deţinut din cadrul Mobexpert Homes, eveniment ce marchează exit-ul din cadrul proiectului imobiliar.

„Investiţia în acest proiect a fost una de tip Early Stage şi a avut o Rată Internă de Rentabilitate anualizată (IRR) de 29,6%, încasările totale în urma exit-ului însumând aproximativ 6,7 milioane lei (fără TVA)”, potrivit unui raport de la BVB.

Tot astăzi, Meta a anunţat achiziţionarea  companiei Poiana SPV 6814. În valoare de 1,25 milioane de euro, tranzacţia a fost încheiată cu scopul de a consolida poziţia holdingului în Poiana Braşov, zonă de interes investiţional, şi de a supra-garanta investiţia acţionarilor Meta Estate realizată până la acest moment.

În primele trei trimestre de anul trecut, Meta a avut venituri de 15 milioane de lei, plus 35% prin raport cu acelaşi interval din 2022, şi un profit net de 7 milioane de lei, în creştere cu 90%. Investiţiile din această perioadă au ajuns la 107 milioane de lei, în urcare cu 9% faţă de finele lui 2022.

Acţiunile MET afişează evoluţii negative de 13% în 2024, respectiv 23% în ultimul an, la o capitalizare de 61,7 milioane de lei. Cel mai mare acţionar persoană fizică este Adrian Vasile Viman, care a condus businessul Kaufland în România timp de nouă ani, având o participaţie de 14% din capitalul social.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO