Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Hidroelectrica a chemat acţionarii pe 22 ianuarie să voteze înfiinţarea unei filiale pentru preluarea afacerii UCM Reşiţa. Se vor alege şi membri ai Consiliului de Supraveghere

Bursă. Hidroelectrica a chemat acţionarii pe 22...

Autor: Tibi Oprea

15.12.2023, 18:32 414

Producătorul de energie verde Hidroelectrica a convocat acţionarii în data de 22 ianuarie pentru a aproba tranzacţia de preluare a afacerii de la UCM Reşiţa SA şi înfiinţarea unui SRL către care se va realiza transferul de afacere denumit „Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice S.R.L.”, cu un capital social de 119,7 mil. lei şi cu obiect principal de activitate fabricarea de motoare şi turbine (cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete).

Totodată, pe ordinea de zi a acţionarilor se află şi aprobarea noilor indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiţie „Amenajarea Hidroenergetică Surduc-Siriu’’, precum şi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, durata mandatului acestora şi indemnizaţia fixă brută lunară, „ca fiind egală cu de 2 (două) ori media pe ultimele 12 luni a caştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională, comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii”.

Hidroelectrica este cea mai mare companie de la Bursa de Valori, cu o capitalizare de 57,4 mil. lei. Acţiunile H2O înregistrează un avans de 6,9% în ultima lună, pe fondul unor tranzacţii de 405 mil. lei. Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu un profit net istoric de 5,2 mld. lei, în creştere cu 42% faţă de rezultatul net de 3,65 mld. lei din ianuarie-septembrie 2022, la venituri de 9,6 mld. lei, plus 32%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO