Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Fondul Proprietatea a încasat 650 mil. lei de pe urma vânzării deţinerilor la ENEL România. Suma va fi utilizată în conformitate cu tehnicile de management a discount-ului

Bursă: Fondul Proprietatea a încasat 650 mil. lei de pe...

Autor: Liviu Popescu

26.10.2023, 17:37 3329

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că a încasat 650 mil. lei de pe urma finalizării tranzacţiei de vânzare a ENEL România, acolo unde Fondul avea deţineri la minoritare la E-Distribuţie Muntenia, Enel Energie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea, E-Distribuţie Banat şi ENEL Energie. Cumpărători au fost grecii de la PPC.

“În urma Tranzacţiei, Fondul a încasat suma de 650.000.000 Lei. Suma va fi utilizată în conformitate cu tehnicile de management a discount-ului prevăzute în Declaraţia de Politică Investiţională a Fondului Proprietatea. Reamintim acţionarilor că Tranzacţia a fost realizată ca urmare a încheierii de către Enel S.p.A. şi societatea elenă Public Power Corporation S.A. a unui contract de vânzare a tuturor participaţiilor deţinute de Grupul Enel în România”. Cel mai probabil Fondul va investi într-un nou program de răscumpărare a acţiunilor.

La final de octombrie Fondul avea numerar de 727 mil. lei şi depozite de 1,1 mld. lei. Fondul are o capitalizare bursieră de 2,8 mld. lei. În ultima săptămână acţiunile au plus 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO