Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Eugen Scheusan iese după trei decenii de la cârma Electromagnetica

Bursă. Eugen Scheusan iese după trei decenii de la...

Autor: Eduard Ivanovici

19.10.2023, 11:58 624

Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica  (simbol bursier ELMA) a anunţat încetarea mandatului lui Eugen Scheusan de preşedinte al CA şi director general, funcţii deţinute din 1991. 

Din 18 octombrie, Eugen Scheusan a devenit membru al CA-ului Electromagnetica, alături de Iulian Cioacă, Cristina Gabriela Gagea şi Mihai Trifu. Eduard Ivanovici

„Pe această cale, Electromagnetica mulţumeşte domnului Eugen Scheusan pentru profesionalismul, dăruirea şi devotamentul de care a dat dovadă, precum şi pentru buna colaborare cu ceilalţi membri ai Comitetului de Audit, Consiliului de Administraţie şi conducerii executive pe întreaga perioadă a mandatelor”, reiese dintr-un raport publicat la Bursă. 

Tot de miercuri, Daniela-Adi Cucu a fost numită preşedinte CA şi director general. Compania a înregistrat un profit net de 8,4 milioane de lei în S1/2023, în scădere cu 53% faţă de rezultatul aceleiaşi perioade de anul trecut. Veniturile au coborât cu 3,5% la 116,5 milioane de lei, iar cheltuielile au atins 106,5 milioane, minus 4,2%. 

Acţiunile ELMA se tranzacţionează în creştere cu 33% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 18,2 milioane de lei şi o capitalizare de 125 de milioane de lei. Din acţionariat fac parte Infinity Capital Investments (28,2% din capitalul social) şi Asociaţia Pas Electromagnetica Bucureşti (24,1%), conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO