Burse - Fonduri mutuale

Bursă. ETF-urile prin care poţi lua expunere la cele mai recente IPO-uri din pieţele dezvoltate şi emergente. Renaissance IPO ETF are un randament de 29% în 2023, faţă de 13% randamentul indicelui S&P 500

Bursă. ETF-urile prin care poţi lua expunere la cele...

Autor: Tibi Oprea

Renaissance Intl IPO ETF are minus 19%, faţă de plus 11% indicele MSCI ACWI ♦ Cele două ETF-uri au fost dezvoltate de Renaissance Capital împreună cu FTSE ♦ Ele iau expunere pe cele mai mari şi mai lichide acţiuni nou-listate, trimestrial fiind rebalansate prin includerea de noi IPO-uri şi eliminarea celor mai vechi de trei ani.

Compania de consultanţă de investiţii Renaissance Capital LLC şi agenţia de evaluare financiară FTSE au dezvoltat şi lansat în urmă cu 9 şi 10 ani două ETF-uri care iau expu­nere pe cele mai mari şi lichide acţi­uni nou-listate pe bursă prin ofertă publică iniţială (IPO) din SUA (Renaissance IPO ETF) şi la nivel mondial (Renaissance Intl IPO ETF). Acestea sunt listate pe bursa de la New York sub simbolurile IPO şi IPOS. FTSE şi Renaissance Capital au dezvoltat o serie de indici pentru a le oferi investitorilor o expunere la pieţele de IPO-uri investibile, cele care se califică fiind adăugate în indici la următoarea revizuire trimes­trială după prima lor zi de tranzacţio­nare şi eliminate după aproximativ trei ani. Indicii includ IPO-uri din pieţele dezvoltate şi emergente ale companiilor care se listează la cel puţin 100 mil. dolari evaluare.

Renaissance IPO ETF (ticker: IPO) urmăreşte să le ofere investito­rilor cele mai mari şi mai lichide acţiuni ale companiilor nou-listate în SUA într-un singur titlu.

Astfel reducând riscul de a deţine o singură acţiune, evitând în acelaşi timp suprapunerea cu principalii indici de bază pentru o diversificare optimă pe pieţe şi în timp. Lansat în 2013, este singurul ETF care se concentrează exclusiv pe piaţa IPO din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO