Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Erste Group reduce preţul ţintă pentru acţiunile MedLife. Recomandarea de cumpărare, actualizată în jos

Bursă. Erste Group reduce preţul ţintă pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

01.09.2023, 07:23 1965

Analiştii din cadrul Erste, grupul financiar care controlează BCR, au oferit un preţ ţintă de 20,12 lei pentru acţiunile operatorului privat de sănătate MedLife (simbol bursier M) în următoarele 12 luni, în scădere cu aproape 4% faţă de targetul precedent de 20,91 lei. 

Raportat la preţul de tranzacţionare de la BVB de 19,02 lei pe unitate, preţul ţintă implică un randament potenţial de circa 6%, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza unui raport de analiză publicat pe platforma BVB Research.

„Deşi recunoaştem un alt trimestru slab, am fost doar parţial convinşi de conducere că T2/2023 a fost punctul de inflexiune în profilul de profitabilitate al companiei şi a trebuit să ajustăm în jos previziunile noastre financiare pentru anul financiar în curs. Extinderea liniei de top pare să fi adus o creştere lipicioasă a cheltuielilor, inclusiv a celor financiare, şi o eroziune a marjelor care nu pare să fi fost încă oprită de angajamentul conducerii privind operaţiunile de streaming şi de control al costurilor. Chiar dacă, pe o bază pro-forma, imaginea este marginal mai bună, tendinţa rămâne totuşi similară“, scriu analiştii Erste. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO