Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Electromagnetica trece pe pierdere de 32 mil. lei în 2023, de la un profit de 23 mil. lei în anul anterior. Venituri de 195 mil. lei, minus 14%

Bursă. Electromagnetica trece pe pierdere de 32 mil. lei...

Autor: Eduard Ivanovici

23.02.2024, 10:13 285

Producătorul de energie electrică şi echipamente electrice Electromagnetica (simbol bursier ELMA) a anunţat pentru 2023 o pierdere netă de 31,7 milioane de lei, de la un profit de 23 de milioane în anul precedent, potrivit raportului de la BVB.

În sumă de 195 de milioane de lei, veniturile au scăzut cu 13,7% faţă de 2022. La capitolul „alte venituri şi cheltuieli nete” compania listează o pierdere de 15,6 milioane de lei, de la un rezultat pozitiv de 4,5 milioane de lei în 2022.

„Din analiza efectuată s-a constatat că, în contractele de vânzare produse finite şi prestări de servicii, existau unele clauze favorabile clienţilor (intermediari) ce dădeau drept de retur pentru produsele nevalorificate prin revânzare sau implementare în diverse proiecte”, scriu reprezentanţii Electromagnetică în raportul anual.

Compania are o evaluare de 138 de milioane de lei la Bursă, în contextul unei aprecieri de 7,4% a acţiunilor în ultimele 12 luni, pe un rulaj de 54,8 milioane de lei, şi unui declin de 3,8% anul acesta, pe tranzacţii de 1 milion de lei. Cel mai mare acţionar al societăţii este Infinity Capital Investments (INFINITY), cu 65,4% din capitalul social.

„În urma analizei creanţelor, au fost identificate suspiciuni de neregularitate aferente unui contract de vânzare servicii de implementare telegestiune, contract pe care Electromagnetica l-a recunoscut ca fiind pus în practică parţial. Pentru acesta, s-a constituit prudenţial un provizion care a avut ca impact o diminuare a rezultatului curent cu suma de 2.520.000 RON, până la finalizarea anchetelor interne şi externe solicitate de către Consiliul de Administraţie al Electromagnetica”, se mai arată în document.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO