Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Digi Communications vrea să îşi remunereze acţionarii cu 120 de mil. lei. Propunere de dividend brut de 1,25 lei pe acţiune, în creştere cu 25% faţă de anul trecut. Randament de 2,2%

Bursă. Digi Communications vrea să îşi remunereze...

Autor: Eduard Ivanovici

07.05.2024, 11:20 226

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) va propune acţionarilor companiei distribuirea de dividende în valoare de 120 de milioane de lei pentru anul fiscal 2023, alocarea urmând să fie votată în cadrul adunării generale a acţionarilor din luna iunie.

Propunerea societăţii este un dividend brut de 1,25 lei pe acţiune, în creştere cu 25% comparativ cu anul 2022. Raportat la preţul de tranzacţionare de 56,8 lei pentru o acţiune DIGI în cea mai recentă sesiune de la BVB,  randamentul ajunge la 2,2%.

La ora publicării ştirii, cotaţia se aprecia la Bursă cu 0,7% la 57,2 lei, pe fondul unor tranzacţii de 104.000 de lei şi un indice de referinţă BET în urcare cu 0,38%.

„Ne bucurăm că suntem printre cei mai performanţi emitenţi de la Bursa de Valori Bucureşti în acest an. Considerăm acest lucru ca fiind o recunoaştere a performanţei noastre operaţionale solide şi a încrederii pieţei în direcţia noastră strategică. Suntem în faţa unei oportunităţi excepţionale de a construi un operator de telecomunicaţii de top în Europa, pornit din România. Pieţele noastre principale, România şi Spania, arată o creştere continuă şi rapidă. În paralel, ne pregătim intens pentru lansările comerciale planificate în Portugalia şi Belgia, spre finalul acestui an”, spune Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications, conform unui comunicat.

Luând în considerare planurile de extindere a amprentei în pieţele principale, România şi Spania, precum şi pregătirea lansării operaţiunilor în Portugalia şi Belgia, ambele estimate pentru 2024, Digi Communications a continuat să aloce un buget de CAPEX semnificativ pentru valorificarea oportunităţilor de creştere, scriu reprezentanţii companiei. În 2023, cheltuielile de capital ale Digi Communications s-au ridicat la 730 milioane de euro, acestea crescând şi îmbunătăţind capacităţile reţelei în toate pieţele, se arată în comunicat.

„Cu toate acestea, compania se concentrează în acelaşi timp şi pe generarea de valoare pentru acţionari, mărimea dividendului brut înregistrând o creştere anuală compusă de 24% în perioada 2017-2023”, continuă reprezentanţii Digi.

În 2023, grupul a continuat să crească la nivelul întregului portofoliu de servicii, atingând aproape 23,9 milioane de relaţii contractuale generatoare de venituri (RGU) în România, Spania şi Italia, reprezentând o creştere de 15% faţă de anul 2022.

Digi a înregistrat venituri consolidate de 1,7 miliarde euro în 2023, o creştere cu 13% faţă de anul precedent. EBITDA (câştiguri înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) ajustată a fost de 591,2 milioane de lei, plus 17%.

Acţiunile DIGI s-au apreciat cu 30% în 2024 şi cu 58% în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de 5,7 miliarde de lei. Capitalul social al companiei este deţinut în proporţie de 17,6% de Fondul de Pensii Administrat Privat NN/NN Pensii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO