Burse - Fonduri mutuale

Bursa de la Bucuresti va avea 15 minute comune cu NYSE

04.08.2009, 18:03 15

Bursa de la Bucuresti va inchide sedinta de tranzactionare la 15 minute dupa deschiderea bursei americane - cea mai mare din lume - dupa ce CNVM a aprobat extinderea sedintei de tranzactionale a BVB de la 16:30 la 16:45.

Cererea pentru extinderea sedintei a fost inaintata de catre Consiliul Bursei in iulie, insa viza prelungirea programului cu doar 5 minute. Conducerea BVB a motivat aceasta propunere prin necesitatea de a suprapune programul Bursei locale cu cel al pietelor nord-americane.

Pe de alta parte, reprezentantii CNVM sustin ca este necesara o perioada mai mare de timp pentru sesizarea unei tendinte. "CNVM a considerat oportuna prelungirea programului cu 15 minute pentru a evita angrenarea investitorilor romani in volatilitatea extrema din primele minute de tranzactionare de la NYSE (New York Stock Exchange - n.red.)", a declarat Victor Stanila, purtatorul de cuvant al CNVM.

"Extinderea sedintei ar putea duce la o crestere a lichiditatii in piata, pentru ca investitorii ar avea mai mult timp in care sa tranzactioneze, insa nu cred ca volatilitatea va fi influentata semnificativ, pentru ca cele 15 minute reprezinta un interval de timp prea scurt pentru ca investitorii sa reactioneze in forta", a declarat Octavian Dragolea, directorul sucursalei IFB Finwest din Bucuresti.

Ieri, Bursa de la Bucuresti a pierdut 1,5%, in timp ce indicii americani au scazut cu circa 0,5% in deschidere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO