Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cum a evoluat rezultatul net în fiecare trimestru din ultimii cinci ani pentru peste 50 de companii listate la BVB. Tabloul profiturilor companiilor listate

Bursă. Cum a evoluat rezultatul net în fiecare...

Autor: Liviu Popescu

26.03.2024, 07:00 1128

♦ Cumulat, cele mai tranzacţionate 53 de societăţi au avut în 2023 un profit net de 21,3 mld. lei, în scădere de la 30,6 mld. lei în 2022, dar în creştere faţă de 18,8 mld. lei în 2021.

Companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti au în mod istoric o politică generoasă de remunerare cu dividende a investi­torilor în contextul în care multe dintre societăţile de stat din energie, obligate prin lege să împartă minimum 50% din profit cu acţionarii, sunt tranzacţionabile pe piaţa de capital din România.

Iar în ultimii ani nu doar companiile de stat au distribuit periodic dividende, ci şi cele private. Astfel, unul dintre cei mai urmăriţi indicatori la orice raportare financiară este rezultatul net, cel din care se împart dividende.

Ziarul Financiar vă invită să parcurgeţi în tabelul următor, care cuprinde aproape 60 de companii, cum a evoluat rezultatul net trimestrial din 2018 încoace, care companie a fost pe pierdere şi care a trecut pe profit şi de asemenea ce dinamică a avut rezultatul net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO