Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Contactoare Buzău cumpără de la Infinity Capital un pachet de 720.000 de acţiuni aparţinând Sinterom Cluj

Bursă. Contactoare Buzău cumpără de la Infinity...

Autor: Eduard Ivanovici

05.10.2023, 00:00 659

Producătorul de echipament electric de joasă tensiune Contactoare Buzău (simbol bursier CONQ) a anunţat achiziţia unui pachet de 720.000 de acţiuni aparţinând producătorului de componente pentru industria auto şi electrotehnică Sinterom Cluj (SIRM), de la Infinity Capital Investments (fosta SIF Oltenia). La preţul actual de la BVB de 7,95 lei pe unitate, tranzacţia este evaluată la 5,7 mil. lei.

Pachetul reprezintă 10,8% din capitalul social al Sinterom. „Ca urmare a acestei achiziţii şi a celor realizate de alţi afiliaţi din cadrul grupului SCR (Serviciile Comerciale Române – n. red.), Infinity Capital Investments a înstrăinat integral participaţiile deţinute la Sinterom. Acest demers face parte din strategia grupului SCR de a-şi consolida poziţia în structurile de acţionariat ale companiilor pe care le controlează, demers care a fost realizat în cazul Iaşitex, UZUC şi a continuat, iată, cu Sinterom”, se arată într-un raport publicat la BVB.

Infinity Capital a declarat încă din primăvară că plănuieşte să îşi vândă integral participaţia la Sinterom, trecând prin peste zece tentative de vânzare, de-a lungul cărora a scăzut constant preţul pe care îl dorea iniţial. Sinterom face parte din SCR, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza, şeful Chimcomplex (CRC).  Acţiunile SIRM sunt pe minus cu 15,4% de la începutul anului, pe un rulaj de 7,4 milioane de lei şi o capitalizare de 53,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO