Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Compania de construcţii COMCM a fostului arbitru Constantin Frăţilă a crescut de şapte ori în capitalizare în 2024. Tranzacţiile sunt însă infime

Bursă. Compania de construcţii COMCM a fostului arbitru...

Autor: Tibi Oprea

14.02.2024, 07:35 2607

Acţiunile COMCM (simbol bursier CMCM), companie din Constanţa care activează în sectorul construcţiilor şi care este controlată de fostul arbitru Constantin Frăţilă, s-au apreciat cu 621% de la începutul acestui an, adică au crescut în valoare de peste şapte ori, emitentul ajungând la o capitalizare de 300 de milioane de lei, conform datelor agregate de ZF. 

Totuşi, dinamica nu a fost susţinută de tranzacţii pe măsură, iar în cele mai multe şedinţe nu au existat tranzacţii. Într-o lună şi jumătate, rulajul se ridică la 95.200 de lei. 

La finele anului trecut, COMCM avea o valoare bursieră de 38-39 mil. lei. Acţiunile s-au apreciat cu aproape 15% în fiecare din ultimele 13 şedinţe, din 14 câte au marcat tranzacţii anul acesta. Consultaţi de ZF, brokerii nu îşi explică ce ar fi putut determina avansul acţiunilor, având în vedere că societatea nu a publicat la Bursă decât calendarul financiar pentru acest an. De altfel, şi acţiunile disponibile la liber la tranzacţionare (free float) reprezintă doar 1,05% din total. Potrivit datelor BVB, 57,2% din acţiuni sunt deţinute chiar de COMCM, în timp ce Constantin Frăţilă deţine 11,7% din capitalul social, Consulting & Construction Investments are 10,1%, iar Mihaela Frăţilă şi Maria-Alexandra Cociu deţin fiecare câte 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO