Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara raportează pentru primele nouă luni o pierdere de 38 mil. lei, redusă de la 88 mil. lei

Bursă. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara...

Autor: Eduard Ivanovici

15.11.2023, 10:59 143

ArcelorMittal Hunedoara (simbol bursier SIDG), combinat siderurgic deţinut de holdingul ArcelorMittal, a încheiat primele trei trimestre din 2023 cu o pierdere netă de 38,2 milioane de lei, redusă de la 87,9 milioane de lei la 30 septembrie 2022, conform BVB.

Rezultatul operaţional a constat într-o pierdere de 26,4 milioane de lei, redusă de la 54 de milioane. Între timp, cifra de afaceri a atins 547,35 milioane de lei, în coborâre cu 1% faţă de primele nouă luni de anul trecut. La capitolul „datorii”, societatea listează suma de 487 milioane de lei, plus 36% an/an.

„În viitor, acţionarii sunt dornici să vadă rezultate pozitive care rezultă din îmbunătăţirea internă a costurilor monitorizate prin CIP (preţuri de achiziţie – n.r.), îmbunătăţirea suplimentară a costurilor fixe, stabilitatea operaţiunilor şi întreţinerea, eforturile ferme pentru obţinerea unei energii mai bune şi alte preţuri de intrare. Cu aceste eforturi, odată ce costul este competitiv, conducerea consideră că Compania se poate întoarce la volumele de anul trecut. Vedem deja o creştere a preţurilor şi a volumelor în primele 9 luni ale anului 2023. O activitate de producţie la capacitate şi fără întreruperi poate duce la optimizarea costurilor la toate nivelurile, ceea ce duce la creşterea volumului”, scriu reprezentanţii ArcelorMittal.

Acţiunile SIDG sunt pe plus cu 39,7% în ultimele 12 luni, pe tranzacţii în valoare de doar 11.200 de lei. Compania de pe piaţa AeRO este evaluată la 67,1 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO