Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara: E&Y nu a acceptat să auditeze situaţiile financiare aferente anului 2023. Există riscul de a nu depune situaţiile financiare auditate în termenul legal

Bursă. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Hunedoara:...

Autor: Tibi Oprea

26.11.2023, 01:25 15152

ArcelorMittal Hunedoara (simbol bursier SIDG), combinat siderurgic deţinut de ArcelorMittal Holdings, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că auditorul Ernst & Young Assurance Services, numit prin hotărârea acţionarilor în iunie 2023, a adus la cunoştinţă faptul că nu acceptă mandatul de auditor pentru auditarea situaţiilor financiare aferente anului 2023, ceea ce ar putea duce la întârzierea publicării acestora. Compania nu a menţionat motivul neacceptării mandatului.

„Având în vedere această situaţie, societatea va trebui să angajeze negocieri cu un alt auditor, iar în momentul în care se va ajunge la un acord, vom iniţia procedura de convocare a Adunării Generale a Acţionarilor în vederea numirii noului auditor. Întrucât comunicarea deciziei de renunţare la mandat de către auditor a fost mult întârziată, există riscul ca societatea noastră să se afle în imposibilitatea de a depune în termenul legal situaţiile financiare auditate aferente anului financiar 2023”, transmite compania.

Financial Times scria în urmă cu trei săptămâni că ArcelorMittal a obţinut din partea unei instanţe din Singapore un ordin de îngheţare a unor active Liberty Steel în valoare de 140 de milioane de euro (150 mil. dolari), fiind luată în calcul inclusiv o posibilă vânzare a acestor active. Ordinul judecătoresc ar proveni din vânzarea de către ArcelorMittal a uzinelor siderurgice europene către Liberty în 2019. Lakshmi Mittal a vândut atunci fabricile de oţel din România, Cehia şi alte ţări europene către grupul controlat de Sanjeev Gupta prin intermediul conglomeratorului de companii GFG Alliance. ArcelorMittal a cerut anularea ordinului, spunând că situaţia nu are niciun impact asupra companiei.

ArcelorMittal Hunedoara a încheiat primele trei trimestre din 2023 cu o pierdere netă de 38,2 mil. lei, redusă de la 87,9 mil. lei la 30 septembrie 2022, la afaceri de 547,35 mil. lei, în coborâre cu 1%. Compania are o capitalizare de 47,7 mil. lei şi este controlată în proporţie de 96,5% de ArcelorMittal Holdings. Acţiunile SIDG se tranzacţionează în scădere cu 14% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de numai 7.800 de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO