Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Cine este Adrian Viman şi cum a ajuns cel mai mare investitor la holdingul imobiliar Meta Estate Trust

Adrian Viman, 52 de ani, fost şef al Kaufland România şi Germania.

Adrian Viman, 52 de ani, fost şef al Kaufland România şi Germania.

Autor: Tibi Oprea

07.12.2023, 07:00 1326

Fost CEO al Kaufland România şi Kaufland Germania, Adrian Viman deţine 14% din Meta Estate Trust, adică o investiţie de circa 10 milioane de lei.

Adrian Vasile Viman, 52 de ani, este cunoscut ca executivul care a condus businessul Kaufland în România timp de nouă ani şi care ulterior a preluat mandatul de CEO şi preşedinte CA al Kaufland Germania, iar acum este cel mai mare acţionar persoană fizică al holdingului imobiliar Meta Estate Trust (MET), cu 14% din numărul de acţiuni, potrivit datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

Fostul şef al Kaufland România a intrat în acţionariatul Meta Estate Trust, companie cu 71 mil. lei capitalizare, la scurt timp de la înfiinţarea holdingului în 2021, înainte de listarea acestuia pe bursă un an mai târziu, având, prin intermediul Adivi Estate SRL, o participaţie de peste 12%. Ulterior, a mai cumpărat acţiuni, ajungând la o investiţie de circa 10 mil. lei (2 mil. euro), arată calculele făcute de ZF. După listarea companiei, Viman a realizat mai multe tranzacţii la bursă. Potrivit datelor agregate de ZF de la BVB, în unele şedinţe din 2023 acesta vindea acţiuni MET prin Adivi Estate SRL şi le cumpăra, la acelaşi preţ, uneori în aceeaşi şedinţă, pe persoană fizică, ceea ce până la urmă susţinea lichiditatea companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO