Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BVB, operatorul pieţei locale de capital, ai cărui acţionari şi-au ales noul CA în noiembrie, a ajuns la un număr record de 5.724 de acţionari, plus 200% în patru ani

Bursă. BVB, operatorul pieţei locale de capital, ai...

Autor: Eduard Ivanovici

08.12.2023, 00:04 121

Numărul de acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti, operator al pieţei româneşti de capital şi acţionar majoritar la Contrapartea Centrală, s-a triplat în ultimii patru ani, mai exact de la finele lunii noiembrie 2019 la aceeaşi dată din 2023, deci la scurt timp după alegerea noului consiliu de administraţie al companiei. 

Astfel, numărul a urcat de la 1.784 la un maxim de 5.724 de investitori. Prin comparaţie cu datele de la finele lunii septembrie 2023, totalul a crescut cu 12%, de la 5.098 de investitori. Luna trecută, acţionarii BVB au ales CA-ul care va conduce societatea în următorii patru ani.

Radu Hanga a fost reales preşedinte al consiliului; printre obiectivele lui se numără continuarea promovării pieţei de capital din România şi dezvoltarea acesteia de la maximele istorice recent atinse, alături de CEO-ul Adrian Tănase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO