Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Business internaţional. Amazon intră în indicele Dow Jones Industrial Average

Bursă. Business internaţional. Amazon intră în...

Autor: Eduard Ivanovici

22.02.2024, 00:04 145

Gigantul american din e-commerce Amazon (AMZN) se pregăteşte să se alăture indicelui Dow Jones Industrial Average, într-o mişcare menită să reflecte „evoluţia economiei americane”, spune furnizorul de indici S&P Dow Jones Indices, potrivit MarketWatch. Amazon va înlocui astfel holdingul Walgreens Boots Alliance (WBA), care deţine lanţurile de farmacii Walgreens. Schimbarea a fost provocată de splitarea de 3 la 1 a acţiunilor Walmart. 

„Reflectând natura evolutivă a economiei americane, schimbarea va creşte expunerea consumatorilor în ceea ce priveşte comerţul cu amănuntul, precum şi alte domenii de activitate din DJIA”, spune S&P Dow Jones. Walmart (WMT) a anunţat divizarea acţiunilor la finele lunii trecute.

Gigantul din retail va rămâne în indice. Pe de altă parte, S&P Dow Jones a mai anunţat că Uber Technologies (UBER) va înlocui operatorul aerian JetBlue Airways în Dow Jones Transportation Average. Ambele schimbări vor avea loc înaintea deschiderii şedinţei de tranzacţionare din 26 februarie.

Acţiunile Amazon sunt pe plus cu 11,4% anul acesta şi 76,7% în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de 1.740 de miliarde de dolari. Walgreens – cu o capitalizare de 19,2 miliarde de dolari – afişează dinamici de minus 16,3%, respectiv minus 38,3% în aceleaşi perioade, în timp ce Dow Jones s-a apreciat cu 2,25%, respectiv 16,4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO