Burse - Fonduri mutuale

Bursă: BRK Financial Group devine market maker pentru acţiunile holdingului de materiale de construcţii ROCA Industry, proaspăt promovat pe segmentul principal al Bursei

Bursă: BRK Financial Group devine market maker pentru...

Autor: Cristina Bellu

12.03.2024, 09:35 1335

ROCA Industry, holding de materiale de construcţii din România listat pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul ROC1, beneficiază de marţi, 12 martie, de servicii de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group.

Compania este prezentă pe piaţa de capital din ianuarie 2022, ca urmare a listării pe piaţa AeRO a BVB, iar începând cu 11 martie 2024 a promovat pe Piaţa Reglementată a bursei.

„La doar o zi de la debutul pe Piaţa Reglementată a bursei, ROCA Industry anunţă semnarea unui parteneriat cu BRK Financial Group pentru servicii de Market Maker al Emitentului, fapt care demonstrează interesul companiei pentru creşterea lichidităţii”, spune Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a închis prima zi de tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a BVB cu o capitalizare de 216,3 milioane lei.

„Parteneriatul cu BRK Financial Group reprezintă un pas firesc pentru o companie listată pe Piaţa Reglementată a BVB, prin care intenţionăm să oferim instrumentele pentru îmbunătăţirea lichiditaţii şi diminuarea volatilitaţii, astfel oferind acţionarilor noştri un mediu mai stabil pentru tranzacţionarea acţiunilor ROC1. Aceasta nu numai că facilitează tranzacţionarea pentru investitori, dar şi consolidează poziţia noastră pe piaţa de capital”, adaugă Ioan-Adrian Bindea, Director General ROCA Industry.

Acţiunea ROC1 este a 18-a acţiune a unui emitent listat la bursă pentru care BRK Financial Group oferă servicii de Market Making. Numărul total de instrumente financiare listate pe ambele pieţe care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge la 26.

„O lichiditate bună contribuie pe termen lung la reducerea volatilităţii şi implicit a riscului asociat. Angajamentul nostru în cadrul acestui parteneriat constă în cotarea unui volum de minim de 2.800 de acţiuni, atât pe sensul cumpărare, cât şi pe sensul de vânzare, la un spread de maxim 4%, şi o prezenţă în piaţă de minim 90% din durata şedinţelor de tranzacţionare”, explică Paul Ştiopei, Director Operaţiuni BRK Financial Group.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar

 
 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO