Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BNR aprobă numirea lui Valentin Vancea în funcţia de director general al Patria Bank

Bursă. BNR aprobă numirea lui Valentin Vancea în...

Autor: Eduard Ivanovici

18.03.2024, 17:27 593

Patria Bank (simbol bursier PBK) a informat piaţa de capital că Banca Naţională a României a aprobat numirea lui Grigore Valentin Vancea în funcţia de director general şi membru în comitetul directorilor din cadrul băncii, conform unui raport publicat luni la BVB.

Toamna trecută, Patria Bank a anunţat că mandatul fostului CEO, Suleyman Burak Yildiran, a încetat prin acordul părţilor, după trei ani în care acesta s-a aflat la cârma instituţiei de credit. Valentin Vancea va deţine un mandat de patru ani începând cu luna aceasta.

În 2023, Patria Bank a înregistrat un profit net de 23,2 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, şi un venit net bancar de 197,4 milioane de lei, plus 4%. Veniturile din dobânzi au urcat cu 27% la 275,8 milioane de lei.

Acţiunile PBK se tranzacţionează în scădere cu 1,2% în ultimele 12 luni, pe o lichiditate de 1,4 milioane de lei şi o valoare de piaţă de 272 de milioane de lei. Capitalul social este controlat în proporţie de 84% de EEAF Financial Services, societate înregistrată la Amsterdam, în Ţările de Jos.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO