Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BlackRock, cel mai mare administrator de bani din lume, este prezent în acţionariatul a nouă companii de la BVB. Hidroelectrica nu este pe listă

Bursă. BlackRock, cel mai mare administrator de bani din...

Autor: Liviu Popescu

24.10.2023, 00:07 14994

Americanii de la BlackRock, cel mai mare administrator de investiţii din lume, cu active de 9.400 de miliarde de dolari, adică de 30 de ori peste Produsul Intern Brut al României (PIB), sunt prezenţi în acţionariatul a nouă companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, arată datele agregate de ZF.

Cele nouă companii din portofoliul BlackRock sunt: Banca Transilvania (cu o investiţie de 81,8 mil. lei), OMV Petrom (80 mil. lei), BRD Soc Gen (38 mil. lei), Romgaz (38 mil. lei), Nuclearelectrica (17,1 mil. lei), MedLife (10,8 mil. lei), Electrica (9,4 mil. lei), One United Properties (6,4 mil. lei) şi TeraPlast (2,2 mil. lei).

Surprinzător este faptul că pe lista disponibilă în platforma Bloomberg nu se găseşte producătorul de energie Hidroelectrica.

Aici, Vanguard – competiţia BlackRock – are investiţii de 354 mil. lei. Datele pentru deţinerile BlackRock sunt valabile pentru 19 octombrie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO