Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Bittnet Systems vrea să vândă obligaţiuni de 15 mil. lei prin TradeVille, la o dobândă anuală fixă de 9% şi scadenţă de patru ani

Bursă. Bittnet Systems vrea să vândă obligaţiuni de...

Autor: Tibi Oprea

28.02.2024, 18:19 1300

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), grup de companii din IT listat la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că va emite obligaţiuni corporative, negarantate, neconvertibile în valoare de 15 mil. lei. Intermediarul operaţiunii este TradeVille.

Astfel, vor fi oferite spre subscriere un număr maxim de 150.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală individuală de 100 lei/obligaţiune. Dobânda anuală fixă va fi de 9%, plătibilă trimestrial, iar scadenţa este de patru ani de la data emisiunii. Subscrierea minima este de 10 obligaţiuni.

„Similar cu precedenta ofertă publică de obligaţiuni derulată cu succes în luna decembrie 2023, investitorii vor putea plasa ordinele de subscriere într-un interval de preţ extins: între 94 lei şi 106 lei per obligaţiune – inclusiv capetele intervalului (respectiv între 94% şi 106% din valoarea nominală a instrumentului)”, scrie compania.

La finalul celor 10 zile de derulare a ofertei, emitentul va stabili/fixa preţul de vânzare, conform intervalului menţionat. Ordinele de subscriere plasate în perioada de ofertă la un preţ superior preţului fixat (sau la preţul fixat) vor fi acceptate, în timp ce ordinele de subscriere aflate sub preţul fixat vor fi invalidate.

Toate subscrierile acceptate vor fi validate la acelaşi preţ (preţul fixat) astfel încât toţi investitorii vor cumpara obligaţiunile direct de la emitent la un singur preţ. Prospectul aferent Ofertei publice, format din documente distincte, va fi depus spre aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiare în perioada următoare, iar Oferta va demara după primirea avizului din partea ASF.

Grupul a înregistrat anul trecut un profit net de 609.245 de lei, de la o pierdere de 2,2 milioane de lei în 2022. Însumând 383,2 milioane de lei, veniturile din contractele cu clienţii au crescut cu 99,4% de la an la an.

Bittnet are 166,2 mil. lei capitalizare, iar cei mai mari acţionari sunt Agista Investments (13,75%) şi Impetum Investments (13,33%). Acţiunile BNET se tranzacţionează în scădere cu 7,2% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 7,4 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO