Burse - Fonduri mutuale

Bursa aşteaptă să întâmpine un nou emitent. Acţiunile RCS & RDS sunt de astăzi la vânzare până pe 10 mai

Aşteptată de toată piaţa cu sufle­tul la gură, compania RCS & RDS (Digi) ar putea fi prezentă pentru pri­ma oară în arena bursieră bucu­reş­teană de pe 16 mai 2016.

Oferta prin care piaţa de capital locală primeşte o companie mare pentru standardele din regiune şi aduce un sector neprezentat până în prezent în mecanismul bursei de la Bucureşti se va desfăşura începând de astăzi până pe 10 mai.

Preţul de ofertă este estimat între 38 şi 56 lei, ceea ce înseamnă că listarea poate aduce în conturile celor care vând acţiuni RCS & RDS ma­xi­mum 268 de milioane de euro, având în ve­dere că sunt puse la vânzare 21,7 mi­lioane de acţiuni.

Valoarea de piaţă maximă cu care poate debuta pe bursă compania telecom este de 1,2 miliarde euro, ceea ce ar plasa-o pe locul al şaselea în to­pul celor mai valoroşi emitenţi de la Bucureşti.

Tranşa investitorilor institu­ţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de ac­ţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail reuneşte 3,2 milioane de acţiuni.

Categoria investitorilor de retail are asigurată o alocare de 100% pentru ma­ximum 267 de acţiuni, pe principiul primul sosit, primul servit, până la un număr total de 534.000 acţiuni, în­sem­nând maximum 2.000 de investitori. De asemenea, această categorie de investitori va beneficia de un dis­count de 7% din preţul de ofertă dacă subscrie în primele cinci zile lucră­toare, adică până pe 5 mai inclusiv, în vreme ce o reducere de 3% se va acorda pentru subscrierile din cea de a şasea, până la cea de a opta zi.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.