Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Antibiotice Iaşi a urcat cu 80% de la începutul anului pe BVB. BET, cu 22%. „Există argumente întemeiate care justifică continuarea creşterii“, spune un broker.

Bursă. Antibiotice Iaşi a urcat cu 80% de la începutul...

Autor: Tibi Oprea

20.09.2023, 00:07 2510

Cu 80% s-au apreciat acţiunile producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), controlat de Ministerul Sănătăţii, pe fondul unor tranzacţii de 22 mil. lei.

Doar în ultima lună acţiunile ATB au avut un avans de 32%, pe tranzacţii de 3 mil. lei. După ce a stagnat timp de 15 ani sub pragul de 0,6 lei, cotaţia titlurilor Antibiotice a urcat la finalul săptămânii trecute la aproape 0,9 lei, depăşind valoarea de 1 leu în timpul sesiunii de marţi, arată datele agregate de ZF de la Bursa de Valori Bucureşti. Cu peste 315% au crescut acţiunile ATB de la minimul atins la finele anului 2008, după ce scăzuse cu 82% în acel an pe fondul crizei.

Maximul istoric l-a avut la final de 2007, chiar înainte de declanşarea crizei, cotaţia de astăzi fiind la circa 40% distanţă faţă de acel nivel. De la o capitalizare de 380 mil. lei la finalul anului trecut, Antibiotice a ajuns să fie evaluată la 681 mil. lei pe 19 septembrie 2023, potrivit calculelor ZF.

„Această ascensiune este atribuită în mare parte performanţelor financiare solide şi implementării unui plan de dezvoltare ambiţios. Deşi analiza anterioară nu a anticipat această mişcare semnificativă a preţului, a evidenţiat subevaluarea companiei, estimând valoarea acţiunii la 1,95 RON. Deşi au un free float scăzut, acţiunile Antibiotice SA încă păstrează un potenţial de creştere considerabil, mai ales datorită situaţiei financiare solide şi iniţiativelor strategice ale companiei”, scriu analiştii de la IFB Finwest într-un raport de analiză din 15 septembrie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO