Burse - Fonduri mutuale

Bursă: Andrei Bobar, fost director financiar al Romgaz, pleacă de la Electromagnetica, acolo unde fusese numit director general adjunct de la 1 noiembrie şi unde preluase şi atribuţiile de CEO

Bursă: Andrei Bobar, fost director financiar al Romgaz,...

Autor: Liviu Popescu

19.12.2023, 11:11 8125

Electromagnetica (ELMA), producător de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei electrice, a anunţat marţi dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti că mandatul de director general adjunct a lui Andrei Bobar a încetat prin acordul părţilor.

Andrei Bobar, fost director financiar al Romgaz, a fost recrutat de Electromagnetica pe funcţia de director general adjunct cu mandat de la 1 noiembrie 2023, el preluând ulterior şi atribuţiile de director general odată cu încetarea mandatului de CEO al lui Eugen Scheusan.

“Electromagnetica multumeşte domnului Andrei Bobar pentru profesionalismul de care a dat dovadă  precum şi buna colaborare cu membrii Consiliului de Administraţie, ai Comitetului de Audit şi Conducerii executive”, se arată în raportul Electromagnetica. Acolo compania menţionează că de la 18 decembri aribuţiile de director vor fi preluate de Daniela-Adi Cucu, preşedintele companiei.

Electromagnetica are o capitalizare bursieră de 140 mil. lei. În 2023 acţiunile au urcat cu 41% pe tranzacţii de 55 mil. lei. Pe 9 noiembrie compania a anunţat o anchetă internă întrucât a identificat suspiciuni de fraudă.

Potrivit raportului trimestrial, suspiciunile de fraudă sunt pentru un contract de vânzare servicii de implementare telegestiune, pe care Electromagnetica l-a recunoscut ca fiind pus în practică parţial. Contractul are o valoare totală de 2,82 mil. lei

„Pentru acesta, s-a constituit prudenţial un provizion cu impact pe rezultatul curent în sumă de 2.520 mii lei, până la finalizarea achetelor interne şi externe solicitate de către Consiliul de Administraţie al Electromagnetica S.A.”, transmite societatea în raportul financiar trimestrial.

Acţionarii Electromagnetica sunt Infinity Capital (28,16%) şi Asociaţia PAS Electromagnetica (24,1%).

Compania a trecut pe pierdere de 1,55 mil. lei în primele nouă luni din 2023, de la un profit net de 23,5 mil. lei în ianuarie-septembrie 2022, după ce afacerile au scăzut cu 11,6%, la 152,8 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO