Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile Transport Trade Services s-au apreciat de la începutul anului cu 133% pe un indice BET în creştere cu 30%. Ce spun brokerii despre perspectivele şi evaluarea companiei

Bursă. Acţiunile Transport Trade Services s-au apreciat...

Autor: Eduard Ivanovici, Liviu Popescu

14.12.2023, 07:00 1032

♦ Pe baza capitalizării de 1,6 mld. lei şi a celor mai recente rezultate financiare în ultimele 12 luni, acţiunile TTS se tranzacţionează cu un raport între evaluare şi rezultate – price earning ratio (PER) de 5,5 ori ♦ Volumul mare de cereale transportate din Ucraina susţine activitatea financiară a companiei.

Cu 133% s-au apreciat acţiunile transportatorului fluvial de mărfuri Transport Trade Services (simbol bursier TTS) de la începutul anului încoace, de la 11,46 lei la 26,7 lei, cel mai ridicat randament din indicele bursier BET, arată datele BVB.

Evoluţia a venit în contextul rezultatelor financiare record susţinute de tranzitul mare de cereale venite din Ucraina în contextul în care portul Constanţa este o rută esenţială pentru traficul de mărfuri din regiune. Spre comparaţie, indicele principal BET are plus 30% de la începutul anului. „Dacă motorul de creştere al preţului acţiunii, adică situa­ţiile financiare foarte bune şi perspectiva de a obţine un profit peste aşteptări, se va menţine, atunci şi preţul acţiunilor TTS ar putea să cunoască o evoluţie pozitivă în continuare. Bineînţeles, dacă există o corecţie a pieţei, atunci şi acţiunile TTS ar putea să fie cuprinse“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţio­nare al Estinvest.

În primele nouă luni din 2023, compania a avut o cifră de afaceri de 664,3 mil. lei la nivel consolidat, reprezentând un avans de 31% an/an, şi o EBITDA (câştiguri înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 355,5 milioane de lei, plus 65%. Profitul a însumat 250,5 milioane de lei, în creştere cu 83,5%. Rezultatele s-au reflectat într-o serie de maxime istorice pe acţiunile TTS de-a lungul anului.

„TTS este o companie ce va prezenta cele mai mari rezultate financiare din istoria sa în 2023, o companie ce operează într-un mediu propice ştiind condiţiile la Dunăre şi Marea Neagră pe termen mediu. Pe termen scurt, în afară de potenţialele anunţuri ale companiei legate de noi evenimente de expansiune, dividendul pentru 2023 poate fi un catalizator sau nu pentru preţul acţiunii“, adaugă Costin Brumă, broker, Swiss Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO