Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile Şantierului Naval Orşova cresc cu 15% după ce compania a convocat acţionarii pentru un dividend cu un randament de 13%. Dividendele, în valoare de 6 mil. lei

Bursă. Acţiunile Şantierului Naval Orşova cresc cu...
24.10.2022, 07:22 443

Plata ar avea loc la finele lunii decembrie.

Consiliul de administraţie al Şantierului Naval Orşova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat în proporţie de 91,2% de trei SIF-uri, a inclus pe ordinea de zi a adunării generale ordinare a acţionarilor din 24 no­iembrie distribuirea unor dividende în valoare de 6,05 milioane de lei, prin trecerea sumei din soldul contului „alte rezerve“ de la finele anului trecut în contul de dividende, potrivit unui raport publicat de companie la Bursa de Valori Bucureşti.

Dividendul brut este de 0,53 lei pe unitate, rezultând astfel un randa­ment de 13% în funcţie de preţul acţiunii SNO din 20 octombrie, respectiv 3,98 lei pe unitate.

Tot pentru şedinţa din 24 no­iembrie este propusă aprobarea datei de 13 decembrie 2022 ca termen de înregistrare pentru identificarea acţio­narilor asupra cărora se răsfrâng hotărârile AGOA şi data de 12 de­cembrie ca ex-date. Plata propriu-zisă a dividendelor ar avea loc pe 22 de­cembrie.

Listate pe piaţa principală a BVB, acţiunile SNO creşteau vineri după-amiază cu 14,6%, pe un rulaj de 14.200 de lei. Dinamica de la înce­putul anului este de minus 20%, pe tranzacţii de 540.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO