Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţiunile Arobs, plus 8% după anunţul privind transferul pe Piaţa Principală a BVB

Bursă. Acţiunile Arobs, plus 8% după anunţul privind...

Autor: Eduard Ivanovici

13.09.2023, 07:37 1503

Arobs Transilvania Software (simbol bursier AROBS), cea mai mare companie de IT de la Bursa de Valori Bucureşti, se tranzacţionează în creştere cu 8% din 6 septembrie încoace, adică de când societatea a anunţat data la care va realiza transferul de pe AeRO pe Piaţa Principală a BVB.

Acţiunile tranzacţionate în acest interval sunt în valoare de aproximativ două milioane de lei. Săptămâna trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul întocmit de Arobs în vederea admiterii la tranzacţionare pe segmentul principal al pieţei româneşti de capital.

După operaţiune, compania va lua în considerare variante alternative de finanţare, precum emisiuni de obligaţiuni şi majorări de capital. Societatea a intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO în decembrie 2021. Arobs îşi va publica rezultatele la S1/2023 pe 28 septembrie. în primele trei luni din an, grupul a raportat venituri de 133,2 milioane de lei la nivel consolidat, cu 113% peste nivelul din T1/2023, şi un profit net normalizat de 19,3 milioane de lei, plus 13% an/an.

Acţiunile Arobs au plus 38,5% anul acesta, pe un rulaj de 44,2 milioane de lei. Prin comparaţie, indicele consultativ BETAeRO, în cadrul căruia Arobs deţine cea mai mare pondere, de 16,3%, a crescut în acelaşi interval cu 11%. Evaluată la 981 de milioane de lei, compania este controlată în proporţie de 66,2% de fondatorul şi CEO-ul Voicu Oprea, conform datelor BVB.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO