Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţionarii Raiffeisen Bank România aprobă distribuirea de dividende de 617 milioane de lei din profitul înregistrat anul trecut. Nou membru independent în Consiliul de Supraveghere

Bursă. Acţionarii Raiffeisen Bank România aprobă...

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2023, 18:33 2799

Raiffeisen Bank, una dintre cele mai mari bănci din România în funcţie de active, cu obligaţiuni listate la BVB, a informat piaţa locală de capital cu privire la hotărârea privind distribuirea de dividende din rezultatul reportat pe 2022, în sumă de 617,4 milioane de lei.

Potrivit unei hotărâri a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor publicată la Bursă, dividendul brut este de 51.450 lei pe acţiune.

Tot în cadrul AGOA Raiffeisen România a fost aprobată numirea unui membru independent în Consiliul de Supraveghere. Astfel, a fost aleasă în CS Mihaela Mitroi, consultant fiscal cu experienţă de peste 25 de ani în cadrul unora dintre cele mai mari firme de consultanţă şi managing partner în cadrul Global Tax Advise.

„Mihaela-Cristina Mitroi, cetăţean român, cu domiciliul în Bucureşti, România, posesoare a unei diplome de licenţă obţinută la Academia de Studii Economice, Cibernetică Facultatea de Cibernetică şi a unui doctorat în economie la Academia de Studii Economice Bucureşti; în prezent, Managing Partner al Global Tax Advise SRL, doamna Mitroi are peste 25 de ani de experienţă în domeniul fiscalităţii corporative şi internaţionale, preţuri de transfer, impozite indirecte, inclusiv TVA şi vamale, due diligence fiscale, audituri fiscale, dezvoltarea şi implementarea de structurării fiscale internaţionale, consultanţă şi conformitate”, se arată în convocatorul Raiffeisen de luna trecută.

Raiffeisen Bank România  a obţinut un profit de 1,3 miliarde de lei în primele nouă luni din 2023, în creştere cu 45% faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2022. Citiţi aici mai multe detalii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO