Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţionarii Hidroelectrica îi numesc pe Petre Nicolescu, Cristian Stoina şi Ana-Barbara Bobircă în Consiliul de Supraveghere până în 2027. Se aprobă preluarea afacerii de la UCM Reşiţa şi crearea unei noi entităţi

Bursă. Acţionarii Hidroelectrica îi numesc pe Petre...

Autor: Eduard Ivanovici

22.01.2024, 16:56 4745

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica (H2O), cea mai profitabilă companie din portofoliul statului român, are începând de luni trei membri permanenţi până la data de 28 martie 2027, deci pe o perioadă de peste trei ani care coincide cu durata rămasă din mandatul acordat membrilor CS care sunt în funcţie.

Mai precis, este vorba despre Petre-Iulian Nicolescu, Cristian-Nicolae Stoina şi Ana-Barbara Bobircă, potrivit unui raport de la BVB.

Din octombrie, Petre Nicolescu are funcţia de preşedinte al Consiliului Hidro. El deţine experienţă în administrarea societăţilor şi companiilor naţionale, având în trecut funcţiile de: preşedinte şi membru în Consiliul de administraţie al Operatorului Pieţei de Energie Electrică şi Gaze Naturale OPCOM, membru în CA-ul Conversim, membru în CA-ul Cupru Min, membru în CA-ul al IOR SA, preşedinte şi membru în CA-ul Iprochim SA., preşedinte şi membru în CA-ul Salrom, reiese de pe site-ul Hidro.

Cristian Stoina a ocupat din anul 2018 şi până în martie 2023 funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. Are pregătire în domeniul juridic şi economic, deţinând titlul de „doctor în economie”.

Ana-Barbara Bobircă este membră a boardului Transport Trade Services (TTS), director de investiţii şi partener la Central European Financial Services, profesor asociat la Academia de Studii Economice din Bucureşti – Afaceri Internaţionale şi preşedinte în cadrul Veranda Mall.

Acţionarii grupului au mai aprobat luni tranzacţia şi documentele privind preluarea afacerii de la UCM Reşiţa (simbol bursier UCM) şi împuternicirea directoratului Hidro pentru a efectua toate demersurile necesare finalizării şi semnării tuturor documentelor necesare operaţiunii.

Pe lista hotărârilor luate de către acţionari se găseşte inclusiv „înfiinţarea de către Hidroelectrica a unei societăţi cu răspundere limitată către care se va realiza transferul de afacere de la U.C.M. Reşiţa S.A., ce va avea denumirea de «Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice S.R.L.», un capital social de 119.650.000 RON (urmând a fi subscris şi vărsat integral de Hidroelectrica în calitate de asociat unic), şi obiectul principal de activitate cod CAEN 2811- Fabricarea de motoare şi turbine (cu excepţia celor pentru avioane, autovehicule şi motociclete)”.

Acţiunile H2O sunt pe plus cu 11,4% în ultimele şase luni, pe tranzacţii de circa două miliarde de lei şi o capitalizare de 57 de miliarde de lei. Luni, spre finele şedinţei, cotaţia era pe minus cu 2,1% la BVB, pe un rulaj de 24,7 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO