Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Acţionarii Antibiotice Iaşi, undă verde pentru o finanţare de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii

Bursă. Acţionarii Antibiotice Iaşi, undă verde pentru...

Autor: Eduard Ivanovici

31.10.2023, 11:10 638

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi, întrunită în data de 30 octombrie, a aprobat semnarea unui contract de finanţare în valoare de 25 de milioane de euro, respectiv 123 de milioane de lei calculaţi la un curs de 4,9202 lei/euro.

Din total, 115 de milioane se alocă pentru cofinanţarea obiectivului de investiţii „Capacitate de producţie, ambalare şi depozitare produse sterile, soluţii şi topice”, reiese dintr-un raport publicat la Bursă.

„A fost nominalizată echipa de lucru pentru realizarea procedurilor şi activităţilor necesare achiziţiei serviciilor de finanţare, cu următoarea componenţă: Ştefania Alexandru – director planificare si marketing strategic, coordonatorul echipei, Mihaela Niţu – manager financiar, Liviu Vatavu – director juridic si guvernanta corporativa, Sebastian Costea – manager executiv investiţii si proiecte strategic”, scriu reprezentanţii Antibiotice.

Grupul a încheiat prima parte a anului cu afaceri de 315,9 milioane de lei, în creştere cu 27% comparativ cu S1/2022, în timp ce profitul net s-a majorat cu 82,8% la 62 de milioane de lei. Investiţiile realizate în S1/2023 au atins 27,17 milioane de lei, din care 8,16 milioane reprezintă proiecte de cercetare proprie, in-licensing şi echipamente pentru modernizarea capacităţilor de cercetare.

„Grupul de lucru a selectat propunerea Băncii Europene de Investiţii, care a avut oferta cu cele mai puţine costuri multianuale. Un aspect important în evaluare a fost şi faptul că Banca Europeana de Investiţii nu a solicitat pentru acordarea finanţării garanţii imobiliare sau mobiliare”, reiese din alt raport publicat marţi la BVB.

Reprezentanţii Antibiotice au mai anunţat că semnarea contractului de creditare pentru finanţarea programului de dezvoltare al companiei „The Future Together 2023-2030” va avea loc până la mijlocul lunii noiembrie.

Acţiunile ATB sunt pe plus cu 113,8% anul acesta, pe un rulaj de 30,7 milioane de lei. Compania de stat este evaluată la 812 milioane de lei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO