Burse - Fonduri mutuale

Bursa a urcat miercuri cu 0,1% prin prisma indicelui BET. Plus 2,5% pentru acţiunile TeraPlast şi avans de 1% la Transgaz

Bursa a urcat miercuri cu 0,1% prin prisma indicelui BET....

Autor: Tibi Oprea

14.02.2024, 18:28 190

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o creştere de 0,11% în şedinţa de miercuri, 14 februarie, prin prisma indicelui principal BET, dinamică determinată în principal de avansul acţiunilor TeraPlast (2,5%), Transgaz (1%) şi Transelectrica (0,7%).

La polul opus, au scăzut acţiunile Electrica (minus 0,3%), Romgaz şi Fondul Proprietatea (minus 0,2%). Din rândul celor 20 de companii incluse în indice, patru au fost pe minus, opt au fost pe plus, iar opt au rămas la aceleaşi preţuri, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Tranzacţiile totale s-au ridicat la 26,2 mil. lei, cele mai lichide companii fiind Banca Transilvania (4 mil. lei), Romgaz (3,1 mil. lei) şi Hidroelectrica (2,4 mil. lei).

În ceea ce priveşte indicii, BETAeRO, reprezentativ pentru piaţa secundară a bursei, a avut un minus de 0,18%, ROTX, dezvoltat în colaborare cu Bursa de la Viena, a avut minus 0,06%, iar BET-FI, indicele SIF-urilor şi al FP, şi-a adâncit scăderea de la începutul anului cu un minus de 0,84%. Restul indicilor au fost uşor pe plus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO