Burse - Fonduri mutuale

Broker: Vom incheia anul cu un profit brut de 45 mil. lei

21.12.2007, 17:58 19

Societatea de intermediere financiara Broker Cluj (BRK) estimeaza ca va incheia acest an cu un profit brut de 45 de milioane de lei (circa 12,5 milioane de euro), de peste doua ori mai mare fata de profitul inregistrat anul trecut si cu 46% peste profitul bugetat.
Broker avea dupa primele 11 luni un profit brut de 43,6 milioane de lei (12,2 milioane de euro) , cu 1,26 milioane de lei (0,36 milioane de euro) mai mare fata de castigul din octombrie.
Potrivit estimarilor Broker, societatea ar urma sa mai castige circa 1,4 milioane de lei in decembrie.
"Vom incheia anul cu un profit brut de circa 45 milioane de lei. O parte din acest profit va fi repartizata in investitii in firma noastra pentru a asigura angajatilor conditii de lucru mai bune, o alta parte va fi folosita pentru remunerarea celor care vin cu idei si proiecte noi, urmand in acelasi timp sa investim in pregatirea profesionala a salariatilor si, bineinteles, o parte din profit va fi distribuita actionarilor", a declarat Petru Prunea, presedintele Broker.
Cresterea de profit inregistrata in acest an s-a datorat, potrivit conducerii Broker, in principal faptului ca societatea a estimat corect evolutia pietei pe parcursul anului.
"Ne-am pregatit din timp, am stiut cand sa iesim si sa intram in piata. La cresterea de profit au contribuit si operatiunile cu derivate de la Sibiu, dar si majorarea ponderii veniturilor din comisioane de la 14% pana la 30%", a precizat Prunea.
El a mai spus ca investitiile realizate vor sustine si extinderea operatiunilor firmei pe pietele externe, societatea avand in plan, pentru inceput, deschiderea unei unitati la Budapesta.
Broker a finalizat recent prima etapa a celei de-a doua majorari de capital din acest an, actionarii societatii subscriind 95,47% din titlurile oferite. In urma acestei operatiuni, capitalul social al Broker se va majora cu circa 9,05 milioane de lei (2,5 milioane de euro) pana la 103,8 milioane de lei (29,6 milioane de euro).
Pachetul de 4,53% ramas nesubscris va fi oferit angajatilor societatii in cadrul unui program de fidelizare a acestora la un pret de 0,76 lei/actiune. Pe Bursa, ultima tranzactie cu titlurile Broker s-a realizat la un pret de 2,62 lei/actiune.
"De acest program vor putea beneficia 102 salariati dintre cei 184 ai nostri. Criteriile dupa care au fost selectati au fost vechimea, functia si performantele avute in cadrul societatii", spune Prunea.
Actionarii Broker au putut subscrie titlurile la un pret de 0,75 lei/actiune in perioada 14 noiembrie - 13 decembrie.
Broker avea la finalul lunii trecute un activ net de 156,8 milioane de lei (44 de milioane de euro), cu 10,9% mai mare fata de luna octombrie si in crestere cu 90,2% fata de finalul anului trecut.
La sfarsitul lui noiembrie, valoarea unitara a activului net unitar al Broker era de 0,7521 lei. Valoarea de piata a pachetului de actiuni detinut in portofoliu era de peste 133 de milioane de lei (37 de milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO