Burse - Fonduri mutuale

Broker Cluj ia a doua oara bani de la actionari

08.11.2007, 19:49 11

AcTiunile gratuite si cele pentru care investitorii au subscris in ultima majorare de capital de la Broker Cluj (BRK) se vor incarca in conturile investitorilor in urmatoarele zile, potrivit reprezentantilor companiei.
Titlurile primite dau dreptul actionarilor sa participe cu numerar si la urmatoarea majorare de capital derulata de Broker Cluj. Ieri a fost ultima zi pana cand investitorii puteau cumpara actiuni Broker pentru a participa la majorarea de capital sau actionarii companiei care nu vroiau sa participe la majorare puteau vinde.
In urma trecerii datei de inregistrare, pretul actiunilor Broker ar urma sa se corecteze cu circa 7%, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Bursei de Valori.
Ultimul pret de tranzactionare al titlurilor Broker a fost ieri de 2,93 lei/actiune. Acestea vor fi suspendate de la tranzactionare in zilele urmatoare pentru operarea majorarii de capital in registrul actionarilor.
In cadrul majorarii, actionarii Broker vor putea subscrie o actiune noua la pretul de 0,75 lei, pentru fiecare 10 actiuni detinute la data de inregistrare. Compania isi propune sa stranga astfel circa 4,2 mil. euro.
In precedenta majorare de capital, actionarii Broker au primit circa 45 de actiuni gratuite la 100 de actiuni detinute, avand dreptul sa subscrie alte 20 de actiuni noi la pretul de 0,75 lei/actiune. Majoritatea actionarilor si-au exercitat acest drept, compania reusind sa stranga circa 5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO