Burse - Fonduri mutuale

Broker aduce si Boromir Prod pe Bursa

Broker aduce si Boromir Prod pe Bursa

Petru Prunea, presedintele Broker Cluj

14.01.2008, 17:48 34

Societatea de intermediere financiara Broker Cluj estimeaza ca va finaliza in ianuarie promovarea actiunilor Dafora Medias (DAFR) de pe RASDAQ pe piata principala a Bursei, urmand ca in primul trimestru sa mai transfere la cota BVB si titlurile producatorului din industria de panificatie Boromir Prod Buzau (SPCU).
Broker a semnat saptamana trecuta contractul de intermediere cu Boromir Prod pentru promovarea actiunilor de pe piata RASDAQ la categoria I sau a II-a a BVB. Conducerea societatii estimeaza ca va finaliza in ianuarie si transferul actiunilor Turism Felix de la categoria a II-a la categoria I a pietei.
"Cel mai avansat proces este cel al actiunilor Dafora, unde am depus toata documentatia si mai asteptam doar avizul BVB. In ceea ce priveste transferul Boromir Prod il vom finaliza in primul trimestru al anului", a declarat Petru Prunea, presedintele Broker Cluj. Titlurile Boromir Prod au fost anul trecut unele dintre cele mai profitabile de pe piata RASDAQ, aducand un castig de 440%, inclusiv din majorarea de capital pe care a derulat-o compania.
Seful Broker spune ca are in plan pentru acest an si doua listari noi, estimand totodata ca si celelalte societati de brokeraj vor fi mult mai active in incercarea de a aduce companii noi la Bursa.
"Cred ca vor fi 10-15 listari noi anul acesta. Sunt si companiile mai interesate, dar si intermediarii au fost mai activi. Piata ii forteaza practic pe brokeri sa incerce sa aduca si alte companii pe Bursa. Nu mai poti sa te "misti" doar pe aceleasi titluri. Clientii vor si altceva in afara de SIF-uri, banci", spune Prunea.
O serie de companii private si-au anuntat intentia de a se lista in acest an, printre care Contor Group Arad, Adeplast Oradea, Teraplast Targu-Mures, Aro Palace si Transilvania Leasing. Oferta publica initiala pe care o va derula Contor pentru listarea la Bursa a fost anuntata chiar pentru luna ianuarie.
Brokerii spun ca incep sa resimta si concurenta pietelor de capital vecine, care au reusit sa atraga tot mai multe companii, spre deosebire de bursa locala unde anul trecut s-au derulat doar doua IPO-uri (oferte publice initiale), din care doar una finalizata in cursul lui 2007.
Interesul clientilor pentru titluri noi a fost si motivul care a determinat conducerea Broker sa investeasca in cursuri de pregatire a angajatilor pentru familiarizarea acestora cu pietele externe, spune Prunea. Broker a anuntat deja ca investitiile din acest an vor viza, printre altele, si extinderea operatiunilor firmei pe pietele externe. Societatea vizeaza, pentru inceput, deschiderea unei unitati la Budapesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO