Burse - Fonduri mutuale

Braiconf: profitul din ultimul trimestru a anulat pierderile de la finalul primelor trei

02.03.2007, 18:18 35

Producatorul de textile Braiconf Braila a reusit sa incheie anul trecut pe profit, cu un castig net de 27.000 de lei (circa 7.700 de euro), dupa ce in primele noua luni ale anului, societatea inregistrase pierderi de aproape 750.000 de lei (peste 200.000 de euro).
Profitul net al Braiconf pe 2006 este insa de cateva zeci de ori mai redus fata de castigul de 1,4 milioane de lei (aproape 390.000 de euro) inregistrat in anul precedent. Compania trecuse pe pierdere in trimestrul al treilea, in primele sase luni avand un profit net de 680.000 de lei (195.000 de euro).
Potrivit conducerii Braiconf, pierderile pe care societatea le-a inregistrat au fost cauzate in special de scaderea numarului de muncitori calificati, emigrarea fortei de munca spre tarile occidentale si de complexitatea productiei pentru export, care a condus la o scadere a productivitatii in sistem lohn.
Societatea a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 45,51 mil. lei (12,9 mil. euro), in scadere cu 5,7% fata de afacerile din 2005. In ultimul trimestru al anului, Braiconf a avut afaceri de 11,9 mil. lei (3,4 mil. euro), cu 10% mai mici decat in trimestrul patru din 2005. Braiconf anuntase in a doua parte a anului trecut cresterea productiei destinate pietei interne, din cauza tendintei de scadere din industria lohn. In acel moment, peste 80% din productia societatii mergea la export, compania producand in sistem lohn si semilohn pentru firme din Italia, Anglia sau Franta.
Societatea exporta productia in baza unor contracte cu firme precum T.M. Lewin, Benetton, Marella si Manifature del Nord din grupul Max Mara, ECCE, Oliver Grant, Agatex, Valentino si Faconable.
Compania are deschise magazine in orasele mari, precum Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov, conducerea societatii urmarind si cresterea vanzarilor prin retelele Metro, Carrefour, dar si prin celelalte hipermarketuri.
Producatorul de confectii nu are in prezent un actionar majoritar, cel mai important actionar fiind Bank Julius Baer & Co Ltd.
Aceasta a cumparat in ultima parte a anului trecut 20% din actiunile societatii, miercuri mai cumparand un alt pachet de 5%. Este posibil ca banca sa detina actiunile pe cont custode, pentru un alt actionar. Tranzactia de miercuri s-a derulat la pretul de 0,49 lei/actiune, valoarea ei fiind de 325.000 de euro.
Actiunile Braiconf sunt listate pe piata RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la un pret de 0,492 lei/actiune, in crestere cu 0,4% fata de sedinta precedenta. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 6,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO