Burse - Fonduri mutuale

BNR aprobă numirea lui Benoit Ottenwaelter ca membru în board-ul BRD

BNR aprobă numirea lui Benoit Ottenwaelter ca membru în...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

12.07.2017, 00:00 251

Benoit Jean Marie Ottenwaelter a fost numit în calitate de membru al consiliului de administraţie al BRD, a treia banca după activele în administrare, după ce Banca Naţională a României a aprobat-o în data de 7 iulie. Ieri, acţiunile BRD au crescut cu 2,77%, cea mai mare creştere dintre constituenţii indicelui BET.

De asemenea, BRD s-a plasat pe locul al treilea în topul celor mai tranzacţionaţi emitenţi locali, după ce s-au realizat tranzacţii în valoare de 5,25 milioane lei.

Primul loc a fost ocupat de Fondul Proprietatea (FP), cu 9 milioane lei, în vreme ce Banca Transilvania (TLV) s-a plasat pe locul secund cu 8,5 milioane lei. Rulajul de ieri a fost de aproximativ 30,1 milioane lei, sub media zilnică de tranzcaţionare de 53,25 milioane lei (11,72 milioane euro).

Capitalizarea bursieră a BRD – Groupe Societe Generale este de 9,56 miliarde lei (2,07 miliarde euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii cu titluri BRD în valoare de 545,21 milioane lei, ce au antrenat o apreciere a valorii de piaţă a băncii cu 15,49%.

Acţiunile băncii-mamă, Societe Generale, a treia bancă a Franţei, au crescut de la începutul acestui an cu 4,34%, sub media buriseră europeană sau americană, ajungând la o captilizare bursieră de 39,4 miliarde dolari. D

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO