Burse - Fonduri mutuale

BlackRock, cel mai mare administrator de bani din lume, are investiţii de 280 mil. lei la nouă companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. Surpriză: Hidroelectrica nu este pe listă. La Bucureşti, fondurile BlackRock au deţineri precum 0,48% din Banca Transilvania, 0,34% BRD Soc Gen, 0,46% MedLife

BlackRock, cel mai mare administrator de bani din lume,...
Foto: Profimedia

Autor: Liviu Popescu

24.10.2023, 07:00 3975

BlackRock avea la 31 iulie 2023 un număr de 517 fonduri de acţiuni, 316 fonduri de venit fix, ETF (fonduri mutuale listate), hedge funduri şi altele Este cel mai mare administrator de active din lume atât ca valoare a activelor cât şi ca număr de fonduri din ofertă.

Americanii de la BlackRock, cel mai mare administrator de investiţii din lume, cu active de 9.400 de miliarde de dolari, adică de 30 de ori peste Produsul Intern Brut al României (PIB), este prezent în acţionariatul a nouă companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, arată datele agregate de ZF.

Astfel, prin intermediul fondurilor pe care le administrează, de la cele cu expunere pe energie, imobiliar, bancar, pieţe interna­ţionale, pieţe de frontieră şi emergente, BlackRock are investiţii de 283 milioane de lei la Bursa de Valori Bucureşti în numele unor clienţi din peste 100 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO