LIVE: Acum la ZF Live: Cum merg recrutările în industria IT şi cum pot să se extindă firmele româneşti din tehnologie peste hotare?
Burse - Fonduri mutuale

Bittnet Systems a cumpărat 23% din acţiunile The E-Learning Company pentru 1,75 mil. lei. Plata, în două etape, prin numerar şi acţiuni BNET

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), integrator local de soluţii IT&C şi servicii de training în domeniul IT, a anunţat la bursa de la Bucureşti că a finalizat cu succes negocierile pentru intrarea în acţionariatul The E-Learning Company SA şi a semnat astfel contractul de investiţie pentru cumpărarea a 20.700 de acţiuni, adică 23% din capitalul social, pentru suma de 1,75 mil. lei.

Plata către fondatorii The E-Learning Company se va realiza în două etape, conform hotărârii nr. 6 AGEA Bittnet din noiembrie 2020, printr-un mix de numerar şi acţiuni BNET. O primă tranşă în valoare de 850.000 de lei va fi achitată parţial în numerar, respectiv 450.000 de lei, iar restul va fi compensată prin emiterea de acţiuni BNET şi alocarea lor în dreptul fondatorilor ELC.

A doua tranşă va fi calculată la începutul anului 2022 scăzând din preţul tranzacţiei valoarea primei tranşe. Preţul exact şi alocarea între numerar şi compensarea prin acţiuni BNET se va face în funcţie de îndeplinirea anumitor indicatori de profitabilitate pe care ELC îi ţinteşte pentru 2021.

Ca urmare a contractului de investiţie, Bittnet are alocat un loc în Consiliul de Administraţie al E-Learning Company, poziţie care va fi ocupată de Ivylon Management SRL prin Logofătu Cristian. Bittnet a decis participarea în ELC cu scopul de a atinge anumite limite de profitabilitate minimă, fapt pentru care în anii următori se va urmări obţinerea distribuirii de dividende, astfel încât Bittnet să poată atinge un randament de cel puţin 18% anualizat cu condiţia ca ELC sa realizeze un grad de profitabilitate cel puţin egal cu acest procent.

În urma intrării Bittnet Systems în acţionariat a fost semnat de părţi şi un contract de împrumut prin care emitentul a pus la dispoziţia The E-Learning Company suma de 240.000 lei pentru finanţarea capitalului de lucru pe o perioadă maximă de 3 ani şi o dobândă de 10% per an.

The E-Learning Company are un portofoliu de soluţii şi produse diverse structurat pe mai multe direcţii care acoperă domenii ca dezvoltare personală şi profesională, comunicare, vânzare şi negociere, marketing, resurse umane, project management, Microsoft Office, finanţe, limba engleză.

Începând cu iunie 2020, ELC a adăugat colecţia de cursuri de Digital Transformation care include peste 60 de module de curs structurate în aşa fel încât să ofere suportul pentru tranziţia către transformare digitală.

Programul de Digital Transformation acoperă, printre altele, subiecte ca: strategie pentru transformare digitală; tehnologii disruptive; metode agile pentru transformarea digitală; Big Data; minarea datelor; colaborarea virtuală; instrumente de colaborare.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.