Burse - Fonduri mutuale

Biofarm raportează un profit net de 65,7 mil. lei în primele nouă luni ale anului, în creştere cu 20%, şi venituri din vânzări de 209 mil. lei, plus 17%

Biofarm raportează un profit net de 65,7 mil. lei în...

Autor: Eduard Ivanovici

14.11.2022, 18:22 233

Producătorul de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) a înregistrat un profit net de 65,7 milioane de lei la nouă luni din 2022, în urcare cu 20% faţă de anul precedent, arată calculele realizate de ZF, bazate pe datele publicate la Bursa de Valori Bucureşti.

Veniturile din vânzări ale societăţii au ajuns la 208,9 milioane de lei, cu 17% peste rezultatul obţinut în aceeaşi perioadă din 2021, iar activele nete s-au majorat 12,7% la 374,9 milioane de lei. Totodată, datoriile s-au redus de la 86 de milioane de lei la 83,8 milioane.

„Piaţa farmaceutică are o evoluţie pozitivă, descrisă printr-o concurenţă în creştere, investiţii masive în media şi penetrarea pieţei de către producătorii internaţionali de OTC (medicamente over the counter – n.r.) şi suplimente alimentare. În contextul de piaţă existent, Biofarm s-a asigurat că are stocurile necesare de materii prime şi materiale pentru ambalat pentru perioada următoare. Astfel, compania şi-a asigurat fluxul normal de producţie şi distribuţie a produselor fabricate”, scrie Biofarm în raport.

La finele lunii septembrie, compania a anunţat că a ajuns la investiţii de peste 44 de milioane de euro în fabrica inaugurată anul trecut în Bucureşti, cea mai mare investiţie greenfield din domeniul farmaceutic din România.

În primele nouă luni ale anului 2022, Biofarm S a ocupat locul 3 pe segmentul Consumer Healthcare (CHC). În această perioadă, strategia de dezvoltare a portofoliului compania s-a concentrat pe lansarea de produse noi în segmentul CHC dedicat produselor pentru susţinerea imunităţii, cât şi pe lansarea extensiilor de linie pentru a genera vânzări incrementale brandurilor de top din portofoliul actual.

Cu 28% au scăzut acţiunile BIO de la începutul anului încoace, pe tranzacţii totale de 7,3 milioane de lei. Deţinută în proporţie de 51,6% de SIF Muntenia, respectiv 36,7% de SIF Banat-Crişana, compania afişează o capitalizare de 593,2 milioane de lei, potrivit BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO