Burse - Fonduri mutuale

Biofarm distribuie actiuni gratuite

23.03.2007, 19:44 48

Conducerea producatorului de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO) va propune actionarilor in Adunarea Generala de la sfarsitul lunii viitoare majorarea capitalului social cu 11,7 mil. lei (3,5 mil. euro) prin distribuirea de actiuni gratuite, potrivit comunicatului emis de reprezentantii companiei.
Capitalul social al producatorului din industria farmaceutica ar urma sa creasca dupa majorare cu circa 25%, pana la 58,6 milioane de lei (17 milioane de euro).
Fiecare actionar ar urma sa primeasca cate o actiune gratuita la fiecare patru actiuni Biofarm detinute anterior. Anul trecut, rata de alocare a fost de o actiune gratuita la fiecare 3,25 titluri detinute.
Majoarea capitalului se va realiza prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net aferent anului precedent.
In 2006, Biofarm a inregistrat un profit net de circa 12,6 milioane de lei (3,5 mil. euro), in crestere de la 11,7 milioane de lei (3,2 milioane de euro) cat a obtinut cu un an in urma.
Vanzarile companiei au urcat cu in aceeasi perioada cu circa 19%, pana la 60 milioane de lei (17 milioane de euro).
In cadrul aceleiasi adunari, actionarii vor mai discuta validarea deciziei de numire in functia de administrator provizoriu a lui Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana. Principalii actionari ai Biofarm sunt SIF Oltenia, care controleaza 13,78% din actiuni, SIF Moldova, cu o detinere de 10,45%, SIF Banat-Crisana, cu o participatie de 9,15% si omul de afaceri Tudor Dumitru, cu un pachet de 5,28% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO