Burse - Fonduri mutuale

BCR Asset Management si-a schimbat presedintele

BCR Asset Management si-a schimbat presedintele
01.08.2006, 19:55 84

Doru Puiu Tiberiu (foto) a plecat de la conducerea societatii de administrare a investitiilor BCR Asset Management, liderul pietei fondurilor mutuale in acest moment, si ar urma sa fie inlocuit in functia de presedinte de Ion Mincu-Radulescu, fostul presedinte al filialei din Romania a grupului sloven KD Group, potrivit surselor de pe piata fondurilor mutuale.
Nici Tiberiu si nici reprezentantii BCR nu au putut fi contactati in cursul zilei de ieri pentru a comenta aceasta schimbare. Radulescu nu a dorit sa comenteze aceasta informatie.
Doru Tiberiu a detinut pozitia de presedinte al BCR Asset Management inca de la infiintarea societatii, in aprilie 2002. BCR Asset Management a inregistrat o ascensiune puternica in ultimul an, reusind sa ajunga pe primul loc pe piata fondurilor mutuale. Societatea administreaza trei fonduri mutuale, ale caror active se ridicau la finele lunii iunie la peste 28 de milioane de euro (aproape 100 de milioane de lei).
In primul trimestru, activele fondurilor administrate de BCR au crescut cu circa 60%, peste nivelul pietei care a inregistrat o crestere de 40%. In aceste conditii, cota de piata a BCR Asset Management a ajuns la 21,1%, comparativ cu 19% la sfarsitul anului trecut, in conditiile in care majoritatea jucatorilor de pe piata si-au vazut diminuata cota de piata din cauza intrarii unor noi jucatori.
BCR Asset Management administreaza un fond de instrumente cu venit fix, BCR Clasic, si doua fonduri cu plasamente preponderent pe piata de capital, BCR Dinamic si BCR Expert.
Viitorul inlocuitor al lui Tiberiu ar urma sa fie Ion Mincu-Radulescu. In urma cu doua saptamani Radulescu si-a intrerupt colaborarea cu grupul sloven KD Group, renuntand la toate functiile detinute in cadrul grupului, respectiv cea de presedinte al filialei din Romania a grupului si cea de presedinte al societatii de administrare a investitiilor KD Investments.
Radulescu a condus operatiunile grupului pe piata romaneasca incepand din 2004, cand KD a lansat primul sau fond mutual KD Maximus. Activele KD Maximus se ridicau la finele lunii iunie la 4,87 milioane de euro (peste 17,2 milioane de lei). Ulterior, KD a infiintat o societate de brokeraj pe piata de capital si o societate de asigurari de viata si pregateste lansarea unor noi fonduri mutuale.
Pe langa lansarile de noi societati de administrare a investitiilor si de noi fonduri mutuale, schimbarile la varf in conducerea acestor societati devin si ele tot mai numeroase.
La inceputul acestui an, Dorin Danescu, fostul presedinte al societatii de administrare a investitiilor SIRA, a intrerupt colaborarea cu aceasta societate preluand conducerea Star Asset Management, o societate lansata in acest an, care are ca principal actionar pe Georgeta Danila, sotia presedintelui BCR Nicolae Danila.
Piata fondurilor mutuale incepe sa devina din ce in ce mai agitata, in conditiile in care jucatorii de pe piata incearca sa-si asigure inca din start un avantaj competitiv pe o piata care este asteptata sa depaseasca un miliard de euro in urmatorii 3-4 ani.
Numarul de variante de plasament de pe piata fondurilor mutuale a crescut puternic in ultimul an. Numarul fondurilor a ajuns la 31, fata de 19 la sfarsitul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO