Burse - Fonduri mutuale

Banca Mării Negre investeşte 35 mil. euro în obligaţiunile de 400 mil. euro ale Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România

Banca Mării Negre investeşte 35 mil. euro în...

Autor: Cristina Bellu

31.07.2020, 10:36 793

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituţia financiară internaţională înfiinţată de 11 ţări din zona Mării Negre, inclusiv România, a investit 35 de milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni verzi în valoare de 400 de milioane de euro lansată de Globalworth, liderul pieţei de birouri din România.

„Investind în această emisiune, BSTDB acordă un vot de încredere pieţei de capital din România şi sprijină infrastructura de calitate a ţării”, transmite Dmitry Pankin, Preşedintele BSTDB.

Veniturile obţinute din subscripţia Băncii vor fi folosite pentru dezvoltarea şi construcţia de spaţii de birouri în Bucureşti, în conformitate cu standardele de sustenabilitate privind mediul.

„Oferta a fost suprasubscrisă de mai mult de două ori, ceea ce reprezintă o confirmare în plus a performanţei noastre şi, de asemenea, un succes din perspectiva managementului pasivelor, deoarece ne permite să ne îmbunătăţim în continuare profilul de scadenţă al datoriei, prin extinderea acestuia în viitor”, explică Dimitris Raptis, Co-CEO şi Chief Investment Officer al Globalworth.  

În luna aprilie, oficialii Globalworth au anunţat pe bursă că suspendă realizarea de noi investiţii, dar au menţionat că  vor continua să monitorizeze piaţa pentru oportunităţi de investiţii şi vor decide ulterior dacă vor continua sau nu cu investiţiile în proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO