Burse - Fonduri mutuale

Banca Comercială Carpatica plăteşte 0,0896 lei/acţiune celor care doresc să se retragă din acţionariatul băncii în contextul fuziunii cu Patria Bank

Banca Comercială Carpatica plăteşte 0,0896...

Autor: Liviu Popescu

05.10.2016, 10:40 1000

Banca Comercială Carpatica (simbol bursier BCC), cu 210 mil. lei capitalizare, va plăti 0,0896 lei brut pe acţiune, celor care doresc să se retragă din acţionariatul băncii în contextul fuziunii cu Patria Bank. Retragerea din acţionariatul băncii va fi făcută prin răscumpărarea de acţiuni de către BCC.

Acţionarii Îndreptăţiţi vor putea să-şi exercite Dreptul de Retragere din Banca Carpatica în Perioada de Exercitare, respectiv în perioada 5 octombrie 2016 - 7 noiembrie 2016.

Prezenta Procedură este aprobată de consiliul de administraţie al Băncii Carpatica şi va intra în vigoare la data hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor Băncii Carpatica prin care se aprobă final Proiectul de Fuziune şi efectele acestuia, respectiv data de 5 octombrie 2016”, menţionează BCC.

Banca Carpatica nu este responsabilă pentru reţinerea la sursă sau plata şi nu va reţine la sursă sau plăti impozite sau alte taxe guvernamentale sau datorii fiscale în legătură cu Preţul de Retragere. Totodată BNR poate impune Băncii Carpatica să limiteze răscumpărarea acţiunilor pentru a menţine fondurile proprii la un nivel corespunzăto.

Dacă în urma evaluărilor, Consiliul de Administraţie constata că ar putea fi considerate ca îndeplinite cerinţele de prudenţialitate, Consiliul de Administraţie demarează formalităţile de obţinere a aprobării BNR pentru implementarea procedurii de retragere.

Conform reglementărilor aplicabile, cererea pentru aprobarea implementării procedurii de retragere trebuie transmisă către BNR cu cel puţin 3 luni înainte de data intenţionată a efectuării acestei operaţiuni, iar anunţul privind intenţia de răscumpărare nu poate fi făcut public decât după obţinerea aprobării prealabile a BNR.

Acţiunile BCC au deschis şedinţa de astăzi în scădere cu 2,1% faţă de şedinţa precedentă, la 0,0934 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO